ikut saye

Tuesday, May 24, 2011

DistrictX Ragnarok Online Malaysia Server

DistrictX adalah server terbaru versi ke 3 dari kireihinako, corak permainan yang lebih seronok dan pelbagai npc baru disediakan.

Server Status

Welcome To DistrictX online, ini adalah server dari Malaysia.

how to register? simply click the game and add your game ID and put _M/F behind your ID.

Maintown : Ayothaya

Max level : 120, 130 for3rd job
Max job level : 150
Money start : 2.5M zeny

You can use
@storage - Brings up your personal storage wherever you are.

@gstorage - Brings up your guild storage wherever you are.

@autoloot - Enables/disables autolooting from killed mobs.

@autotrade - Allows you continue vending offline.

@alootid - allow you to autoloot the only item u want.

Untuk anda yang baru, jika mahu bermain RO ini boleh download game nih melalui link yang akan saya letak di bawah!

Download semua 9 parts

selepas siap install RO, download patch ini dan replace di dalam root folder ragray anda.

Tuesday, March 22, 2011

F.E.A.R 3 kini kembali menghantui anda!

Yo, wassup semua, haaa sorry lama jgk tak update blog nih, yela bnyak keja sekarang, nak handle keja lain yang bertimbun nih, banyak ke? ahahahaha.


YA, FE3R terbaru dah keluar, nampaknya ALMA tak bagi korang tidor nyenyak nih, peringatan, bagi korang yang ada lemah jantung, korang pikir dulu nak mian game nih, sebab keseraman dan ketakutan game nih ditingkat sebanyak 150%, hahahaha nak hilang takut korang leh main bukak lampu ok? atau off sound.

nih nak bagi la sket maklumat pasal game nih.

Game : F.E.A.R 3
Genre : horror, action, adventure
Platform : PS3, PC, XBOX 360
Tarikh Keluar : 22/03/2011 ( Tak pasti )

Andre nak bagi Trailer supaya korang tau features game nih nanti camner :

Fear the alma wade, dia bukan seorang kanak2 biasa.....


Game kali still dalam 1st person shooter, mmg pilihan andre, tak boleh main kalau 3rd person, nanti rasa pening2 sket. ahahaha. andre nak kenalkan character game nih plak, kali nih kita leh main paxton fettel tuh! yang makan manusia tuh, ewww.

Paxton Fettel

Paxton Fettel is the main antagonist of F.E.A.R. and a product ofArmacham Technology Corporation's secretive Origin project. He commands an entire battalion of highly-trained, heavily-armed"Replica" (clone) supersoldiers as well as other Replica Forces that take orders directly from him telepathically. However, they are able to act fairly independently within the confines of Fettel's mind control, relying on military jargon to communicate amongst themselves. This system was developed by Armacham Technology Corporation in a U.S. Department of Defense-sponsored project known as "Perseus"

Pointman F.E.A.R

The Point Man is a member of the U.S. Army's First Encounter Assault Recon special forces detachment and is the silent protagonist of F.E.A.R. First Encounter Assault Recon and F.E.A.R. Extraction Point. He has served in the US army since he was 18 as a test subject for Armacham Technology Corporation and more specifically Genevieve Aristide. Before he was transferred to First Encounter Assault Recon he had served in many conflicts as a special forces operative.


Alma was a severely troubled child, gifted with tremendous psychic powers, who suffered nightmares and apparently was attuned to the negative emotions of the people around her. At the age of only three, Armacham Technology Corporation inducted Alma into Project Paragon, where they tested her for every known psychic ability. Alma passed all tests, and, should she appear not to have any psychic ability, her father Harlan Wade would work tirelessly with her until she was able to focus her powers and complete the objective. When Alma was five, she began to fail all her tests, and it was discovered that she was purposefully failing them. Sometime later, she started a fire in one of the labs. Armacham scientists began to have vivid nightmares, sudden mood changes, and delusions. It was concluded that Alma was psychically attacking them. Soon after, Armacham made plans to keep Alma alive, but to also stop her from being able to harm their employees. In her seventh year, she was recruited into Armacham Technology Corporation's Project Origin with the aim of creating psychics from a psychic for-bearer and to keep Alma from using her psychic powers against Armacham's scientists. Two days before her eighth birthday, she was put into an induced coma and locked in The Vault, a spherical structure located deep inside the secret Origin Facility, blocking her psychic abilities. A note that can be found in FEAR 2: Project Origin suggests that Alma may have already killed at least one person before being put into the coma. During the project, Alma was impregnated twice with clone embryos. She gave birth to the First Prototype, the Point Manwhen she was only 15 years old, and then a second, Paxton Fettel, when she was 16. Alma caused a "synchronicity event", in which she merged her mind with Fettel when he was 10, prompting ATC to shut down Project Origin completely and to "pull the plug" on Alma. Life support was removed from The Vault and according to Harlan Wade, she died six days later. Alma was 26 at the time of her death.

Apa lagi, Pre oder la lekas gamnih, jangan lupa rakam aksi muka korang time main game nih, hahaha sure kelakar abis bila korang tengok balik sendiri muka korang yang dalam ketakutan tuh.

Jumpa lagi! oh yaa, kalau nak download link game nih, seperti biasa, sila like post nih, atau tinggalkan komen anda disini ok?!

Wednesday, March 16, 2011

Facebook slow? Jom kasi laju!

Orait semua, dah bersihkan blog nih, rasanya nak update sket la pasal facebook yang makin teruk slow nih, maybe dah ramai sangat user kot, sampai system diorang pon berat XD

So, andre terjumpa solution nih dekat LYN, ada sorang brader nih post, bila andre try, ada peningkatan dari sebelum nih, facebook jadi laju, nak terang lebih lanjut rasa cam malas plak, tapi sangat effective :)

Apa2 pun andre nak cakap ini bukan andre yang buat, andre amik dari seorang mamat nih yang bernama HEHEHUNTER, nanti andre postkan blog dia, korang leh check sendiri.

Cara dia mudah jer, korang just perlu letak IP dalam 1 file yang diedit dalam notepad, korang save, and GO!

Cara2 nak lajukan facebook korang camni.

1) Korang masuk C:\Windows\System32\drivers\etc\
2) Buka host file gunakan notepad.exe atau apa2 pad lah, hahaha
3) Masukkan ip www.facebook.com kat bawahhhhh sekali
4) Save.
5) Try masuk www.facebook.com
6) Enjoy speed internet korang :)

file host korang mesti dalam keadaan camni :

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
# For example:
#     rhino.acme.com          # source server
#     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
#       localhost
# ::1             localhost validation.sls.microsoft.com genuine.microsoft.com mpa.one.microsoft.com       localhost127.0.0.1       localhost www.facebook.com <--------Tambah ip facebook kat sini.

Terima kasih banyak2 kat hehehunter, korang boleh layari blog dia untuk update atau cara2 yang lebih mendalam lagi, andre letak untuk pengguna window jer.

SElamAt MEnCuBa, kalau korang rasa was2, korang boleh delete balik apa yang korang add dalam host file tuh :) ini bukan untuk long term, maybe temporary, sementara facebook tengah suck gile sekarang nih/

Nih link ke blog hehehunter.
OHHh....tak lupa thx juga kat silverfire dalam LYN!

Friday, March 11, 2011

Counter Strike 1.6 v48 Non Steam

Saper minat main CS? bole kata majoriti kaki game nih dah tau game counter strike nih,
nih ada jumpa kat 1 ruangan nih, diorang nih mengusahakan game CS yang lebih nampak cun.

Oh ini bukan CS : Source, just counter strike 1.6. kalau korang minat nak main online, korang boleh join lebih dari 1000 server setiap hari dalam game nih, tak perlu steam platfom, just bukak game, and play!

Ada sapa2 nak Game CS nih, korang boleh tinggalkan komen atau message andre ok?
Permintaan yang ramai baru andre akan letak link dia kat blog nih :)

Atas permintaan anda, andre dah sediakan link untuk CS nih, nak main dengan andre game nih anda boleh cari server malaysia yang bernama TLC server#1, andre selalulah main dalam server tuh, nama andre dalam tuh Kireihinako :)